Timpurinoi
Image default
Internet

Wat kost het om online succesvol te zijn?

Veel ondernemers die willen starten met online marketing zitten met dezelfde vraag; wat kost online marketing? Het is een vraag die heel moeilijk is te beantwoorden met een vast bedrag. Je hebt namelijk te maken met veel verschillende factoren die spelen. In dit artikel lees je er meer over!

 

Welke factoren bepalen de prijs?

 

Online marketing is voornamelijk tijd wat er geïnvesteerd wordt en de tools die noodzakelijk zijn. Je hebt namelijk goede meet tools nodig om zo bij te sturen waar het nodig is en deze zijn best prijzig. 

Denk hierbij aan:

–       Semrush

–       Ahrefs

–       Ubbersuggest

Bij elke tool is het ook zo dat er kwaliteit aan hangt, dus ga je voor een goedkopere tool dan kan het ook zijn dat je er minder specifiek informatie vandaan kan halen.

Buiten tools heb je ook te maken met adverteren op verschillende kanalen die ook een budget vragen waar een online marketing bureau niet aan verdient, maar dat direct naar ‘bijvoorbeeld’ Google, Facebook, Instagram, LinkedIn of andere kanalen gaat.

Maar hoeveel tijd is er dan nodig om online succesvol te zijn, welke kanalen zijn er voor jouw bedrijf interessant en over wat voor budgetten gaat het dan?

Om meer te weten te komen over de social media kanelen wil ik je verwijzen naar een bestaand artikel: Welke social media kanalen zet je zakelijk in voor jouw online marketing?

 

Welke factoren bepalen hoeveel tijd er nodig is?

 

Per bedrijf is het verschillend wat er nodig is. Wat dan handig is ; is om eens in gesprek te gaan met een marketing bedrijf die je kan ondersteunen op alle online vlakken. Zij kunnen namelijk gaan kijken in welke branche je zit, welke kanalen voor jou interessant kunnen zijn en welke kansen er liggen.  

De factoren die bepalen hoeveel tijd er nodig is:

–       Concurrentie

–       Doelstelling

–       Wat heb je al aan online marketing gedaan

–       Doelgroep

–       Welk kanaal ga je gebruiken

 

Wat voor invloeden hebben de bovenstaande factoren op zoekmachine marketing?

 

Met zoekmachine marketing zorg je ervoor dat je beter gevonden wordt in zoekmachine zoals Google.  Met zoekmachine marketing kan je zowel organisch (SEO) als via Google Adverteren (SEA) gevonden worden. Met beide kanalen ligt het er heel sterk aan hoeveel concurrentie er online te vinden is.

 

Wat is SEO?

 

SEO ‘search engine optimalisation’ is gevonden worden met de kracht van je eigen website.

Het grote verschil met SEA is dat je met SEA betaald per bezoeker, SEA direct zorgt voor resultaat en SEO langer duurt maar vervolgens alle bezoekers kan ontvangen zonder er extra voor te hoeven betalen.

Organische vindbaarheid begint bij je website. Is deze technisch op orde? Is deze mobielvriendelijk? Kan iemand hier vinden waar ze naar op zoek zijn? Als je een website wil laten maken zorg dan dat je dit in samenwerking doet met een online marketing bureau; aangezien zij weten aan welke factoren de website moet voldoen.

De belangrijkste factoren:

–       Techniek van de website

–       Kwalitatieve content

–       Autoriteit  

 

Waarom is concurrentie een belangrijke factoor bij SEO? 

 

De bedrijven die goed gevonden worden investeren op veel verschillende vlakken en voornamelijk ook op SEO. Als er online veel wordt gezocht op producten of diensten, dan wil eenieder bedrijf hier staan. Een hele belangrijke factor is Linkbuilding. Er worden dan links geplaatst naar je eigen website vanuit een andere website. Dit moet je goed doen anders heeft het geen effect. Bedrijven die hier al lang in investeren hebben een goede voorsprong en daardoor heb je veel tijd in te halen!

Je kan achter de autoriteit van je concurrenten komen via verschillende tools bijvoorbeeld:

–       Ahrefs

–       Ubbersuggest

Als bedrijven een hogere autoriteit hebben dan is het dus veel lastiger om hier tussen te komen, maar een online marketing bedrijf kan vaak nog best de krenten in de pap vinden. Hier zal dan wel minder zoekvolume op zitten, maar goed je moet ergens beginnen!

 

Wat is SEA? 

 

Met SEA betaal je per bezoeker en ligt het aan het aantal bedrijven die hierop gevonden willen worden hoeveel je betaald. Je zal dus de afweging moeten maken of dit opweegt tegen de inkomsten. Door dit goed in te steken en te combineren met SEO kan je zorgen dat de klikkosten omlaaggaan.

De gemiddelde klikkosten zijn ook weer terug te vinden via de bovenstaande online marketing tools! Zo weet je van tevoren al enig sinds waar je aan kan denken. 

Het voordeel van SEA is dat je het kan inzetten op ieder moment en dat je het weer uit kan zetten op ieder moment. Om hiervoor een goede strategie te bepalen is het wijs om in gesprek te gaan met een online marketing bureau. 

 

Wat kost online marketing?

 

Maar dan de vraag waar dit artikel over gaat: wat kost online marketing?

Een marketing bureau vraagt gemiddeld €70,- per uur, maar er wordt vaak gewerkt met pakketten waarbij je een heel jaar gelijk onder de pannen zit. Het ligt er dus wel aan in wat voor een branche dat je zit, maar de kosten zullen liggen tussen de € 3000,- en € 30.000,- op jaarbasis! Vaak kom je hier wel mee uit!

https://allinone-media.nl/