Timpurinoi
Image default
Finance

Voorwaarden van een lening: weet bij wie u leent.

Als u een lening af gaat sluiten, dan moet u natuurlijk de voorwaarden van de lening kennen. Het is daarom goed dat u van te voren gaat kijken waar dat u geld gaat lenen, alle kredietverstrekkers hebben vaak zo hun eigen voorwaarden en zijn deze altijd gunstig voor u? Nee, in de voorwaarden kunnen wel eens aparte punten staan vermeld waar u uw vraagtekens bij heeft. Daarom is het goed dat u daarbij stil gaat staan en alles eerst uit gaat zoeken voordat u zomaar akkoord gaat met een lening. U moet namelijk weten bij wie dat u verantwoord geld gaat lenen, voordat u met hem in zee gaat.

Contract opstellen

Als u geld gaat lenen, of dat nu bij een bank is of onderhands, het is belangrijk dat u geld gaat lenen en daarbij altijd een contract opstelt. In een contract kunt u namelijk samen vaststellen wat de afspraken zijn, hoeveel rente er betaald moet worden, wanneer de rente betaald wordt, de looptijd van de lening, hoeveel geld u kunt lenen, wanneer u het geld vroegtijdig af kunt lossen met of zonder boete etc. Het zijn bij een onderhandse lening vaak kennissen of vrienden waar u geld gaat lenen, maar ook dan moet u een contract opstellen zodat u beiden weet waar dat u aan toe bent, er kan immers altijd wat gebeuren en dan bent u blij dat u de afspraken op papier heeft staan.

Geld lenen

Bij een lening voorschotje weet u dat het altijd extra geld gaat kosten. U moet er alleen wel aan denken dat geld lenen niet altijd heel duur hoeft te zijn. Het is namelijk mogelijk om een onderhandse lening af te sluiten bij vrienden of familie en dan kunt u veel kosten besparen. Geld lenen kunt u namelijk doen met een lager rentetarief en dan kan u per maand al tientallen euro’s besparen.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/07/een-voorschotje-lenen/