Timpurinoi
Image default
Business and Services

Scandinavisch eten in Brussel

De Belgische keuken is wereldberoemd, en niet alleen om de heerlijke frieten met stoofvlees die hier op het menu staan. Bourgondisch eten en drinken met de Franse slag, of tenminste Franse invloeden vind je hier overal. Uiteraard kom je in een wereldstad als Brussel ook andere invloeden uit de wereldkeuken tegen. Neem GåRD als voorbeeld, het Scandinavisch restaurant in Brussel dat zich bevindt nabij het Europees Parlement van Brussel en is onderdeel van het courtyard hotel in Brussel. De Nordic Kitchen in Brussel, is dat op zijn plaats? Wat maakt deze keuken bijzonder, waarom zouden we in deze stad gerechten nuttigen die in het Noorden van Europa bedacht zijn? Een restaurant in Brussel in de Europese wijk, met Zweedse gehaktballetjes en smörrebröd? Gasten die overnachten in het Courtyard Hotel, en eten in het hotel restaurant GåRD weten reeds waarom. Wanneer je deze pagina leest zul je vast en zeker ook trek krijgen naar de Scandinavische keuken!

 

De Scandinavische keuken

De meeste mensen weten dat Scandinavië in het Noorden van Europa ligt, en bestaat uit de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Dat is inderdaad de politieke drie eenheid, geografisch en cultureel gezien worden landen als Finland, IJsland en de Faeröer Eilanden ook vaak bij dit gebied geteld. Hoewel er in de drie primaire landen unieke talen worden gesproken, zijn het in feite dialecten van de Scandinavische taal. Daarom kunnen de bewoners van elk land elkaar goed verstaan, ze hebben wel ieder hun eigen woorden die uniek zijn per land. Wat culinaire tradities betreft liggen deze landen ook dicht bij elkaar, hoewel er toch wel subtiele verschillen bestaan in de afzonderlijke Nordische keukens.

 

Nordic Kitchen voor visliefhebbers

Bij een Scandinavisch restaurant in Brussel staat vis zeker op de menukaart, dat is begrijpelijk met een kustlijn die maar liefst 40.000 kilometer lang is. De kabeljauw uit Noorwegen is niet te versmaden, de zalm uit Scandinavië is ook wereldberoemd. De Gravlax of Gravlax Lax is een klassiek gerecht dat vroeger werd bereid door gezouten zalm te begraven in het zand om het zo voor een lange periode te bewaren. Bij GåRD Nordic kitchen in Brussel worden gerechten toch op een nét iets andere wijze bereid.

 

Scandinavisch eten met vleesgerechten

Het zal niemand verbazen dat wildgerechten vaak op het menu staan in de Scandinavische landen. Eland en rendier zijn populair, bij de Nordic kitchen in de rest van Europa wordt ook veel rundvlees gebruikt. De Zweden maken zoals bekend heerlijke gehaktballetjes, terwijl de Finnen liever een stoofpotje maken. De Denen houden van “frikadeller” wat een soort platte gehaktballen zijn, in Nederland is dit later aangepast tot de bekende Hollandse frikandel.

 

Wat vind je nog meer bij een Scandinavisch restaurant in Brussel?

Omdat GåRD Nordic Kitchen in Brussel deel uitmaakt van het Courtyard hotel wordt hier meer geserveerd dan alleen authentieke Scandinavische gerechten. Ten eerste wordt er een moderne twist gegeven aan de traditionele gerechten met behoud van de specifieke culturele invloeden. Ook zien we diverse invloeden van de wereldkeuken terug op de menukaart, dat is logisch gezien de grote hoeveelheid internationale gasten in het hotel. Zelfs een Amerikaans gestylede hamburger kun je hier met een gerust hart bestellen. Om het de bezoeker eenvoudig te maken staan niet alleen de gerechten op de menukaart, ook de afzonderlijke ingrediënten staan vermeld. Daarmee is Scandinavisch restaurant GåRD in Brussel een culinaire ontdekkingsreis naar Noord Europa, gelegen in de Europese Wijk van Brussel.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/