Timpurinoi
Image default
Home and Garden

Ongelukje in huis? Soms makkelijk te voorkomen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat zegt men wel eens. En eigenlijk is dat ook zo. Soms ben je iets aan het doen dat in eerst instantie helemaal niet gevaarlijk is. Echter door uitglijden of niet uitkijken loop je dan toch een ongelukje op. Hoewel je dit waarschijnlijk niet zult denken, vinden de meeste ongelukjes thuis plaats. Een val van een trap, struikelen of spullen die op de vloer liggen, uitglijden op de trap of op gladde vloeren, het vallen van een stoel… Dit zijn allemaal ongelukken die vrij vaak gebeuren en meestal wel goed aflopen. Alhoewel… Er schijnen toch nog heel wat mensen met dit soort akkefietjes op de eerste hulp te belanden. Het is dus echt zaak dat je dit soort kleine ongelukjes moet proberen te voorkomen. Dat is helaas niet altijd mogelijk, maar met de volgende producten maak je je huis al een stuk veiliger voor de bewoners en de bezoekers. We hebben een lijstje gemaakt met voorzorgsmaatregelen. Dingen die je nu al kunt doen om ongelukken te voorkomen.

Ongeluk in huis voorkomen, tip 1

 Om ongelukken in huis te voorkomen raden wij aan om antislip materiaal aan te schaffen en deze op gladde plekken aan te brengen. Bij een gladde trap adviseren we je om antislip trap tape te kopen en deze op elke tree te plakken. Hiermee zorg je ervoor dat mensen die op de trap lopen, niet zo gauw uitglijden.

Ongeluk in huis voorkomen, tip 2

Tip 2 om ongelukken in huis te voorkomen is heel simpel maar doeltreffend. Gebruik antislipsokken in huis. Dit zijn huissokken met profiel aan de onderzijde. Dit profiel zorgt ervoor dat je minder snel uitglijd op gladde laminaatvloeren of tegelvloeren. Antislipsokken zijn zeker niet alleen voor kinderen ontworpen. Ze zijn gemaakt voor ieder mens die graag thuis op zijn sokken loopt.

Ongeluk in huis voorkomen, tip 3

Ongelukken thuis gebeuren niet alleen omdat mensen uitglijden. Ook ongelukken met hete thee en hete koffie staat bovenaan het lijstje met thuis ongelukken. Zorg dus ook altijd dat warm geserveerde dranken op een veilig en stabiel tafeltje staan en zorg ervoor dat kinderen er niet bij kunnen komen.