Timpurinoi
Image default
Offers

Dit is waarom je eiwitpoeder moet gebruiken bij het sporten!

Je hoort de term proteïnepoeder of eiwitpoeder steeds vaker voorbij komen. Je kunt het dan ook bij bijna elke voedingswinkel en vele webshops verkrijgen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de poeders. Zo zijn er onder andere kant en klare shakes, afval shakes, of shakes voor tussen de maaltijden door. Het maken van een keuze kan lastig zijn als je er nog vrij nieuw mee bent. Daarom zetten wij ze voor je op een rijtje. 

Melk proteïne
Melk proteïne poeder wordt gescheiden van lactose en vet door een zacht filtratieproces. Dit proces laat de eiwit bestandsdelen van de melk intact. In melk proteïne zitten twee eiwit soorten, dit zijn caseïne en whey. Caseïne zorgt voor ongeveer 80% van al het eiwit in melk proteïne, de andere 20% is afkomstig van whey. Melk eiwitten zijn een goede optie voor tussen de maaltijden door of voor het slapen gaan. Dit omdat caseïne langzaam verteerd en voor een constante aanvoer van aminozuren naar de spieren zorgt. Het wordt niet aangeraden om melk eiwit voor of na het sporten te nemen. 

Rundvlees proteïne
Bij bodybuilders is rundvlees al vele jaren erg populair. Rundvlees zit vol met spieropbouwende voedingsstoffen die afkomstig zijn van hoogwaardige rundvlees proteïne. We hebben het dan over creatine, aminozuren, vitamine B en zink. Veel mensen zweren hierbij en zien het als het beste eiwitbron die er is. Vanwege de hoge kwaliteit van rundvlees, bieden veel bedrijven nu de rundvleespoeders aan. Je krijgt dus alle opbouwende effecten van echt rundvlees binnen in poedervorm. 

Vegan eiwitpoeder
Veel mensen denken bij het horen van vegan aan producten als tofu of soja. Maar ook veel noten, erwten en bonen bevatten veel eiwitten. Als je veganistisch of vegetarisch leeft kan het moeilijk zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Om je te helpen met het binnenkrijgen van voldoende eiwitten, is er vegan eiwit poeder in het leven geroepen. Door de variatie in vegan proteïne poeder wordt het voor jou eenvoudig om de shakes af te wisselen. Zo is er bijvoorbeeld een shake op basis van bruine rijst of een biologische poeder met chocoladesmaak. 

https://superfoodies.nl/